Tineke Schoemaker en Johnny Laporte, (Barrelhouse) bij Bluesmoose Live 1 september 2021

Schoemakerlaporte 1 september 2021

woensdag 1 september 2021 – Tineke Schoemaker / Johnny Laporte (Barrelhouse ) We keep the blues in shape – up close and personal Klik Hier

We keep the blues in shape is een programma van Tineke Schoemaker en Johnny Laporte, beiden bekend van Barrelhouse. 

Omdat de corona maatregelen het optreden met de gehele band onmogelijk maken, vormen zij een tijdelijk blues-duo (totdat de band weer kan toeren). 

Het programma staat in het teken van de pure blues, Tineke en Johnny gaan terug naar de roots en naar de essentie van de bluessong. Kun je de vertrouwde Barrelhouse-bandsongs ’strippen’ ? Jazeker, hun motto is niet voor niets door eenvoud meer zeggingskracht. 

Tineke zal haar favoriete (blues) songs zingen en erover vertellen. Naast een aantal Barrelhouse songs verrast Tineke met een aantal nooit eerder voor het publiek gespeelde songs. De verrassing van John is dat hij zijn roots eer aan zal doen door een aantal Indische liedjes op de gitaar te spelen én te zingen. Verder vertelt hij over zijn vijftigjarige muzikale vriendschap met de vorig jaar overleden Oscar Benton met wie hij de afgelopen jaren twee albums heeft opgenomen. Johnny en Tineke zullen een aantal songs uit het Oscar Benton repertoire ten gehore brengen. 

Het duo wordt ondersteund door Julian, Johnny’s zoon, op gitaar, piano en percussie. Uiteraard zal Julian ook ‘Juul’s Boogie’ spelen. Zijn pianoboogie heeft inmiddels 1.2 miljoen views op You Tube.

Al met al een boeiend en verrassend optreden, they keep the blues in shape.

De entree bedraagt 15 euro en de avond zal vooralsnog opgezet worden als Socialy Distanced seated op 1,5 meter. We bewegen met eventuele versoepelingen mee. Voordeel is wel dat het intiem, knus en upclose is.

Dit optreden zal door Bluesmoose opgenomen worden audio en video.

bluesmoose opnames 2021 update 6 juli 2021

Dit bericht is geplaatst in Podcasts. Bookmark de permalink.