About Us

Welkom bij Bluesmoose radio. Drie blues liefhebbers vonden in 2004 dat er te weinig goede bluesmuziek in de ether te horen was. Dus wat doe je dan? Dan ga je zelf daarvoor zorgen. Begonnen in 2004 bij omroep Groesbeek,(inmiddels omroep berg en Dal) zijn er al inmiddels meer dan 1900 uitzendingen van Bluesmoose radio uitgezonden. De uitzendingen worden nog steeds met veel plezier gemaakt in de studio’s van omroep Berg en Dal. Bluesmoose radio word momenteel gemaakt door Rob van Elst.

Bluesmoose radio wordt inmiddels uitgezonden bij 3 lokale omroepen. waarvan 1 internationaal.

Bluesmoose zendt uit Bij
omroep berg en dal
GL8
en op 100% Jazz 104.9 FM op het eiland van Réunion, Saint-Denis (stille oceaan) Echt waar!

Omroep Berg en Dal in Zuid Oost Gelderland, Groesbeek, berg en dal en Millingen aan de Rijn. Bij GL8 in de Gemeente Heumen Mook en Middelaar ( Gelderland en Noord Limburg) en 100% Jazz 104.9 FM op het eiland van Réunion, Saint-Denis in de stille oceaan.
zowel in de ether als op de kabel. Gelukkig zijn de etherfrequenties wat verder dragend dan alleen de genoemde steden. Dat betekend dat ongeveer 1 miljoen mogelijke luisteraars zijn in het uitzendgebied van bluesmoose radio. We zeiden het al …….Mogelijke luisteraars.

Echter nog belangrijk is dat de uitzendingen te beluisteren zijn via Internet. Via Deze site, Via podomatic en via I-Tunes. via Tune in. Er worden een heleboel podcasts aangeboden bij Itunes maar sinds 16 jaar is Bluesmoose radio steevast een van de best beluisterde BLUES podcasts in de wereld. Jawel u leest het goed : DE WERELD. Steeds krijgen wenieuwe luisteraars erbij die de uitzendingen van Bluesmoose kunnen waarderen en gelijk hebben ze. Altijd de nieuwste blues releases kun je beluisteren bij Bluesmoose radio  Internationale en nationale bluesartiesten komen allemaal aan beurt bij Bluesmoose radio.

Luisteraars van de podcast op zondag 23 januari 2011

Dit is in 13 jaar alleen maar groter geworden.

Maar daar is het niet bij gebleven:

Nee want BLUESMOOSE is ook actief met de videocamera. Namen we vroeger de interviews met de vele interessante gasten die we al gehad hebben met een geluidsrecorder op, Sinds 2008 gebruiken we de videocamera. Zodat u niet alleen een stem hoort maar er ook een gezicht bij hebt. BLUESMOOSE is al jaren te gast op de grote maar ook kleine bluesfestivals in Binnen en Buitenland. Inmiddels staan op ons youtubekanaal al meer dan 3000 filmpjes en we blijven doorgaan. Meer dan 42.000 abonnees krijgen een berichtje als er een filmpje online is. In totaal zijn die al meer dan 19.000.000 (zeventien miljoen) maal bekeken. Dit allemaal voor u als bluesliefhebber, luisteraar en kijker.

Waar we ook trots op zijn is Bluesmoose café. Gemiddeld een keer per maand trad er een band op in ons zgn Bluesmoose cafè. Hiervan werden geluids- en video-opnames  gemaakt. Dan maakten wij er een mooie special van in onze uitzending. Gelukkig werden deze uitzendingen zeer gewaardeerd. In totaal meer dan 130 artiesten hebben hier gebruikt van gemaakt. Dit was 2007 tot 2022. Momenteel hebben we pauze ingelast qua live opnames. zie de Bluesmoose cafe pagina.

waarom heten jullie eigenlijk Blues Moose? Tja, wat zullen we daar op zeggen. In het Groesbeeks dialect is een Moes een gestampt gerecht (zoals kappesmoes, boeremoes). Een ideale vergelijking met hetgeen de makers van dit blues programma voor ogen hebben: een programma volstampen met de beste blues.
Dus Blues Moes, Hé, als het dan ook nog lekker in het gehoor ligt dan maken we toch nog ietsje internationaler: Blues Moose, met een eigen logo. The Moose , uiteraard met blues zonnebril.  speciaal voor ons getekend door een voormalig collega van Gerrie.

Rob van Elst, Host/producer
Hoge Horst 87
6562 LC Groesbeek
+31 24 3976890
+31 6 38902517
Bluesmoose radio is a blues radio show broadcast on 2 local radiostatons in Eastern Netherlands and online.
Youtube channel: https://www.youtube.com/user/Bluesmooseradio
Twitter: https://twitter.com/BluesMoose
Facebook: https://www.facebook.com/bluesmooseradio/
Itunes : https://itunes.apple.com/nl/podcast/blues-music-blues-moose-radio/id350828303?mt=2
Tunein: http://tunein.com/radio/Blues-Moose-Radio-p629786/
Podomatic: http://bluesmusic.podomatic.com/

Studio adres: Omroep Berg en Dal
Cultureel centrum de Mallemolen
Kloosterstraat 11
6562 AT Groesbeek +31 24 3976299
U vindt de ingang naar de studio’s van Omroep Berg en Dal links naast de hoofdingang van de Mallemolen, bij de ijzeren poort.
You will find the sudio’s left to the head entrance of the “Mallemolen” at the iron gate.