Marielle Tirotto overleden. 19-3-1960 – 04-01-2017

Momenteel komt het nieuws binnen dat Mariëlla Tirotto overleden is aan de ziekte die haar de laatste 1.5 jaar in de fysieke greep had maar ogenschijnlijk geen effect had op haar wil om een zo mooi en krachtig mogelijk leven te leiden. We hebben het genoegen gehad ze meerdere malen voor de camera’s en microfoons van bluesmoose radio te hebben gehad. We waren zelfs vereerd om een CD presentatie van de Blues federation in Amersfoort te mogen doen een aantal jaren geleden. Mede op initiatief van onze huidige geluidsman Wim Slebus Groesbeek , die ze daarnaast meerdere malen heeft mogen mixen hebben we een afspraak gemaakt om op 25 januari 2017 nog eenmaal een mooie sessie te gaan opnemen.
Bewust wilde ze vroeg in het nieuwe jaar nog een keer schitteren. Daarvoor hebben we met plezier een extra datum ingelast.
Dolgraag wilde ze nog éénmaal voor de camera’s verschijnen en laten zien hoe goed ze eruit zag en hoe goed ze klonk. In december spraken we elkaar voor het laatst en behalve de sores met haar zojuist (ook veel te snel) overleden zus was er niets aan haar te merken dat ze op enig wijze gas terug wilde nemen. Op het podium schitterde ze en daar voelde ze zich thuis. Daar was ze inspiratie voor velen en daar strooide ze haar niet aflatende energie over het podium. Haar bandleden begrepen soms niet waar die energie in zo’n ziek lichaam vandaan moest komen, maar hij was er.
Jammer genoeg kunnen we die geplande opnames niet meer maken maar gelukkig hebben we de herinneringen aan een sterke spontane vrolijke, praatgrage (een kort telefoongesprek duurde al gauw 30 minuten) , muzikale bijzondere vrouw.
Onze gedachtes zijn bij haar man Heins Greten en wensen hem alle sterkte in deze periode. Ook de overige bandleden van de Blues federation past en present wensen we veel sterkte.
We denken terug aan opnames die we maakten in november 2009 en vooral aan dit nummer waarbij het muisstil was.
Net als wij nu.

Dit bericht is geplaatst in Podcasts. Bookmark de permalink.