Little Hat live at Bluesmoose Radio. cd presentatie Whiskey, Wine & Wimmen 21 juli 2021

vanaf nu zijn tickets te reserveren: Klik Hier

Little hat 21 juli 2021

Na een verplichte pauze ivm Corona kriebelt het live virus als nooit te voren bij Bluesmoose Radio.

De entree voor deze Bluesmoose Café opname sessie bedraagt € 10,00. Bluesmoose Radio en Café Bar de Comm willen dit intieme concert zo comfortabel en veilig mogelijk laten plaatsvinden. Reserveer nu wel, maar reken pas af op de dag zelf .(betalen doe je contant en gepast aan de kassa) voor 1 of 2 personen of, indien uit één huishouden, 4 tot 5 personen aan één tafel.

Deze opnames zullen dus vooralsnog gepland worden zoals we dat vorig jaar ook gedaan hebben als “socially distanced seated and limited audience” Kortom vooralsnog maximaal 50 personen zittend op 1,5 meter afstand. Reserveren verplicht en alle inmiddels bekende maatregelen van het RIVM gelden . Maar we hebben goede hoop dat er rond 21 juli meer versoepelingen zijn.

Mochten die maatregelen versoepeld dan wel verscherpt worden, bewegen wij mee. We communiceren veranderingen via de mail en onze website. houd ze dus in de gaten.

Wij zijn er weer klaar voor en hopen jullie ook.

We Trappen af met Little Hat en die maken er gelijk hun CD presentatie van. Wine, Whiskey and Wimmen.

U mag ze natuurlijk daarnaast ook nog steunen met de aankoop van bijvoorbeeld een CD.

LITTLE HAT

“Little Hat is probably Holland’s best-kept secret. The interplay between these three musicians is incredible. They are the real deal and sound fuller than many four or five-piece bands. As my record-spinning alter ego, DJ Mojo Man would say: DIG IT!!!” – Little Victor.

recensie (Cis van Looy voor Written in music)

Ze bestaan nog, bleke muzikanten die hun heil zoeken in de authentieke blues in het geval van Little Hat is dat de door gitaar en drumkit aangedreven rurale variant waarmee zwarte bluespioniers vanuit de Mississippi delta en andere afgelegen oorden uit het Diepe Zuiden een uitweg vonden die niet zelden naar Chicago en Detroit leidde.

Willem van Dullemen herinner ik me van een podiumpassage met Tip On In dat de eerste editie van de in ’85 tot Belgium Rhythm ’n’ Blues Festival omgedoopte tweedaagse opende. De Rotterdamse gitarist was dan al even actief en zette zijn exploratie van het twaalfmaten genre verder in gelegenheidsprojecten naast The Groovetones en Stackhouse waaruit de samenwerking met harmonicaman Machiel Meijers ontstond. Het oorspronkelijk op akoestische basis opererende duo werd evolueerde naar een elektrisch versterkte gitaar en harmonica en met een eenvoudige drumkit uitgebreid, Paolo Stigter runt in zijn eentje de ritmesectie van het basloze Little Hat.

Het ontbreken van baskoorden heeft een niet te onderschatten impact maar dat wordt voortreffelijk opgevangen door de rechtervoet van de drummer en draagt bij tot de primitieve benadering. Met zijn rauwe stemtimbre geflankeerd door felle harpscheuten schakelt Meyers moeiteloos over van rockende passages naar rudimentaire, opwindende blues.

Vanaf de flitsende ritmische opener, het van Jerry Morris afkomstige Clema, tot Highway 61 voert het trio de luisteraar mee vanuit de zompige bayou’s in Louisiana met J.D. Miller’s If You Think I’Ve Lost Her naar stoffige binnnewegen in Mississippi met het hypnotische Cat Squirell van Isaiah Ross The Harmonica Boss tot Memphis en verder. Van Little Walter werd Just Keep Lovin’ Her geselecteerd en het snerpende slidewerk en pompende ritme Hound Dog Taylors Gimme Back My Wig laat ongetwijfeld meer dan een belletje rinkelen bij een beetje bluesliefhebber, dat geldt eveneens voor een lekker rammelend Barefoot Rock.

Interpreataties van Big John From Mississippi van R&B shouter Titus Turner en de ongemeen rauwe klinkende titeltrack Wine, Whiskey & Wimmen van Papa Lightfoot trekken meteen de aandacht. Uiteraard blijven de originelen onnavolgbaar maar deze selectie in een ongeslepen productie van Little Victor illustreert de kracht en samenhang van Little Hat en vormt een bezield muzikaal visitekaartje.

Dit bericht is geplaatst in Podcasts. Bookmark de permalink.