Davy Knowles Live recordings on SUNDAY afternoon 7 mei 2017

Een Buitenkans. zo noemen we het maar. Davy Knowles speelt op 6 mei op het fameuze Moulin Blues festival. de dag erop wilde hij graag naar Bluesmoose radio komen om een opname te maken. Nu zijn de Bluesmoose café sessies nooit op zondag maar voor Davy Knowles maken wij graag een uitzondering. Zo vaak is die niet in Europa. We kunnen niet wachten.

Davy Knowles 7-05-2017 bmcafe

Muzikanten zijn natuurlijk ook muziekliefhebbers. En muziekliefhebbers luisteren graag naar muziek en hebben platencollecties. Davy Knowles is geboren op het onafhankelijke eilandje ‘Isle of Man’ (UK) en Davy is zo’n muziekliefhebber.

Muzikant geworden door zijn vader’s muzieksmaak. Zo kwam het dat hij op jonge leeftijd naast zijn vader zat in de auto te luisteren naar Sultan’s Of Swing van de Dire Straits. Davy was gelijk om. Kwam thuis, pakte de gitaar van zijn vader en leerde het nummer te spelen zonder enige gitaarles maar door goed te luisteren. Hij ontdekte daarna nog veel meer muziek dankzij de platenkast van zijn ouwe heer.

Er was een passie én een gitaarvirtuoos in spe geboren…

Met veel inspiratie van voorbeelden als Peter Green, John Mayall, Eric Clapton en Rory Gallagher maar dus ook Dire Straits heeft Davy Knowles vanaf zijn eerste plaat tot nu toe voor veel luisterplezier gezorgd voor vele adepten van deze voorbeelden.

Zijn muziek noemt hijzelf ‘Rootsrock’ maar kunnen we simpelweg ook omschrijven als bluesrock met dominante rootsinvloeden.

Voor wat het waard is: Davy Knowles wordt door Gibson geplaatst als nummer zes in een Top 10 lijstje van moderne blues gitaristen. En staat tussen/met gevestigde namen als John Mayer, Kenny Wayne Shepherd, Derek Trucks, Jonny Lang en Joe Bonamassa. En als gevestigde namen als Joe Satriani en Peter Frampton al jaren grote bewonderaars zijn van deze jongeling dan is dat niet voor niets.

Dit bericht is geplaatst in Podcasts. Bookmark de permalink.