Brews and Blues – Uniek blues evenement in Eusebius Kerk te Arnhem – Nu met korting voor bluesmoose luistereraars

Op vrijdag 20 november zal in de Eusebiuskerk in Arnhem voor de eerste keer het theater spektakelstuk Blues is of the devil worden opgevoerd. Niet minder dan 25 topmuzikanten uit Amerika en Europa zullen het podium betreden waaronder; Big Daddy Wilson, Lil’ Jimmy Reed, Ian Siegal, Lola Gulley, Robbert Fossen, Big Bo en verteller Marc Stakenburg.

Blues is of the Devil neemt de bezoeker mee naar het diepe zuiden van Amerika, het gebied onder Memphis waar de ‘duivelse’ blues en de religieuze gospels op gespannen voet met elkaar staan. We volgen het verhaal van de kleine Leon die van het platteland naar de grote stad trekt en wordt heen en weer geslingerd tussen goed en kwaad, blank en zwart, de blues en de gospels. Te laat realiseert hij zich dat de muzieksoorten eigenlijk uit dezelfde Afrikaanse- bron komen en alles met elkaar te maken hebben.

In de voorstelling Blues is of the Devil, die 5 uur duurt, beleeft de bezoeker allerlei vormen van authentieke Amerikaanse muziek; onversneden Delta blues, zwarte gospels, ruige grote stads Rhythm & Blues en intieme nachtclub jazz. Een avond die zich afspeelt in The Mississippi Delta tussen de jaren ’50 en ’70 van de vorige eeuw. Het verhaal van de opgroeiende Leon en zijn leven in de rauwe omgeving van armoede, racisme en werkloosheid, maar ook van zijn hoop op een betere toekomst.

Meer informatie: www.brews-blues.com

Email: robbert@brews-n-blues.com

Telefoon: (+31)(0)6 25055492

http://brews-n-blues.com/

bestellen kan via de website http://brews-n-blues.com/. geef dan in Bluesmoose20 dan kost het dus 20 euro en zaterdag en zondag gratis toegang tot Soulfactory en Sunday Lounge in diezelfde Kerk

Dit bericht is geplaatst in Podcasts. Bookmark de permalink.