Bluesmoose zal de DUTCH BLUES CHALLENGE presenteren.

Rob van Elst presentator Dutch Blues Challenge 2012

Zondag 23 september 2012 organiseert de Dutch Blues Foundation voor de tweede keer de Bluesdag in Hotel de Rustende Jager te Nieuw-Vennep. Een onderdeel van de Bluesdag is de Dutch Blues Challenge en deze wordt gepresenteerd door Rob van Elst van BluesMoose Radio.

Rob van Elst is inmiddels al 8 jaar bezig met Bluesmoose radio. Samen met zijn Partners in Crime Gerrie Janssen en Eric Jacobs. Wat voorzichtig begon met een uurtje muziek op de lokale radio is inmiddels uitgegroeid tot ongeveer 700 afleveringen van Bluesmoose radio. Maar dat niet alleen. Ook op Youtube staan inmiddels meer dan 500 opnames waarin velen uit bluesland geïnterviewd worden.

Niet te vergeten de “Bluesmoosecafe” opnames, waarin bekende en onbekende bluesartiesten aan het publiek worden voorgesteld. Mooiste wapenfeit is dat hun podcasts steevast via Itunes boven in de top 5 van de meeste gedownloade bluespodcasts wereldwijd belanden. De universele taal van de blues wordt dus kennelijk overal gesproken en beluisterd.

Dutch Blues Challenge
Om drie uur gaat de Dutch Blues Challenge 2012 van start. Big Bo, BluesFellas, Blues on Bootz, Little Boogie Boy, Red White & Blues, Robbert Fossen & Peter Struijk, Sugar Boy and the Sinners, The Veldman Brothers, The LoveVeins en Trouble No More gaan de uitdaging aan om voor een onafhankelijke jury, in 20 minuten te laten zien en horen waar zij goed in zijn.

Een band en een solo/duo worden geselecteerd om mee te doen aan de International Blues Challenge in Memphis (USA). De band vertegenwoordigt ook Nederland tijdens de European Blues Challenge in Toulouse (Fr.) en speelt in het eerste weekend van mei op het Moulin Blues Festival te Ospel.

Workshop & Masterclasses
De Bluesdag begint 10.30 uur met de workshop ‘Playing blues on my Harmonica’ die gegeven wordt door Benjamin “Harmonica” Streuper en vanaf 11.30 de masterclasses ‘Gitaar en de blues’ door Guus & Johnny Laporte (Barrelhouse), ‘De ritmesectie in de blues’ door Harm van Sleen & Robbie Carree en ‘Hammond & Leslie’ door Rob Mostert. Geef u op via de website, want vol is vol.

Toegangskaarten voor de Bluesdag en meer informatie via deze link.

http://www.dutchbluesfoundation.com/

Dit bericht is geplaatst in Podcasts met de tags , . Bookmark de permalink.