Bluesmoose Café – Live recordings

Gemiddeld 1 maal in de maand is er een Blues Moose Café. Ontstaan uit het simpele feit dat we regelmatig bluesartiesten te gast hadden in de studio die graag live wilde spelen. We hebben het geprobeerd (accoustisch en met complete band) maar de studio’s van Omroep Groesbeek zijn voor vele zaken geschikt maar niet echt voor live optredens. Dus kwamen we uiteindelijk bij Cafe bar de Comm terecht. Op woensdagavond is normaliter de zaak gesloten en dus was dat een mooie plek voor mooie opnames te maken. Blues hoort in immers in een kroeg thuis. 1 x per maand wordt er onder auspicien van onze geluidsman extraordinaire Wim Slebus (vaak met ondersteuning van Piet Buitendijk) de boel opgebouwd om opnames te maken van wie we op dat moment ook te gast hebben. Omdat we die avond toch alles zelf onder controle hebben maken we er ook video opnames bij en dat met maar liefst 6 camera’s. Wij maken daar een mooie 1 uur durende radiospecial van. Gasten uit binnen en buitenland weten ons inmiddels te vinden. De opnames duren van 20:00 tot 22:00 uur: nooit langer!!! Deze opnames zijn puur. geen overdubs, geen namix, geen toegevoegde effecten. Blues en live in zijn meest pure vorm!!

agenda:
De bluesmoose cafe sessies voor het tweede gedeelte van 2020 worden nu al gepland

Het verdient aanbeveling voor de optredens optredens kaarten te reserveren. Het voorkomt teleustelling aan de deur en wij weten dan ook goed in te schatten hoe druk het wordt. Bluesmoose opnames zijn gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage in “De Hoed”wordt echter zeer op prijs gesteld en komt ten goed aan de artiesten en de onkosten die daarvoor maken. Cafe bar de Comm wordt speciaal voor deze opnames omgebouwd tot “Bluesmoose café”. De ruimte is niet onbeperkt. Bij akoestiese optredens waarbij een rustige en luistervolle zaal een voorwaarde is hebben we tegenwoordig een aangepaste setting. er worden dan een 30 a 40 tal zitplaatsen gecreëerd vlak voor de artiest. dat geeft een lekker close gevoel en er kunnen wat meer mensen in en is een wat rustigere setting. Bij de opnames is het sowieso van belang dat het “geroezemoes” beperkt blijft.

2020

Due to the Corona virus no live recordings planned until september 2020.

wednesday 14-10-2020 – The Headcutters
wednesday 11-11-2020 –
wednesday 9/16-12-2020
 

 
bluesmoose opnames feb 2020 tot en met nov 2020 cancelled
 

 

 

 

 

 

 

Nu kunnen we dus weer beginnen met het inplannen van de Bluesmoose cafe sessie voor 1e gedeelte van 2020. Zou je dat ook een keer willen mail ons gewoon effe. Wanna play in Bluesmoose cafe for a special Bluesmoose recording? just send us an email.

Wil je meer infomatie over BluesMoose Cafe, neem gerust contact met ons op. info@BluesMoose.nl

bluesmoose live 2007-2008

bluesmoose live 2009

bluesmoose live 2010

bluesmoose live 2011

bluesmoose live 2012

bluesmoose live 2013

bluesmoose live 2014

bluesmoose live 2015

bluesmoose live 2016

bluesmoose live 2017

bluesmoose live 2018

bluesmoose opnames 2019