Bluesmoose Café – Live recordings

Gemiddeld 1 maal in de maand is er een Blues Moose Café. Ontstaan uit het simpele feit dat we regelmatig bluesartiesten te gast hadden in de studio die graag live wilde spelen. We hebben het geprobeerd (accoustisch en met complete band) maar de studio’s van Omroep Groesbeek zijn voor vele zaken geschikt maar niet echt voor live optredens. Dus kwamen we uiteindelijk bij Cafe bar de Comm terecht. Op woensdagavond is normaliter de zaak gesloten en dus was dat een mooie plek voor mooie opnames te maken. Blues hoort in immers in een kroeg thuis. 1 x per maand wordt er onder auspicien van onze geluidsman extraordinaire Wim Slebus (vaak met ondersteuning van Piet Buitendijk) de boel opgebouwd om opnames te maken van wie we op dat moment ook te gast hebben. Omdat we die avond toch alles zelf onder controle hebben maken we er ook video opnames bij en dat met maar liefst 6 camera’s. Wij maken daar een mooie 1 uur durende radiospecial van. Gasten uit binnen en buitenland weten ons inmiddels te vinden. De opnames duren van 20:00 tot 22:00 uur: nooit langer!!! Deze opnames zijn puur. geen overdubs, geen namix, geen toegevoegde effecten. Blues en live in zijn meest pure vorm!!

agenda:
De bluesmoose cafe sessies voor het tweede gedeelte van 2020 worden nu al gepland

Het verdient aanbeveling voor de optredens optredens kaarten te reserveren. Het voorkomt teleustelling aan de deur en wij weten dan ook goed in te schatten hoe druk het wordt. Bluesmoose opnames zijn gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage in “De Hoed”wordt echter zeer op prijs gesteld en komt ten goed aan de artiesten en de onkosten die daarvoor maken. Cafe bar de Comm wordt speciaal voor deze opnames omgebouwd tot “Bluesmoose café”. De ruimte is niet onbeperkt. Bij akoestiese optredens waarbij een rustige en luistervolle zaal een voorwaarde is hebben we tegenwoordig een aangepaste setting. er worden dan een 30 a 40 tal zitplaatsen gecreëerd vlak voor de artiest. dat geeft een lekker close gevoel en er kunnen wat meer mensen in en is een wat rustigere setting. Bij de opnames is het sowieso van belang dat het “geroezemoes” beperkt blijft.

Zo gauw het weer kan gaan we weer plannen. Hoe dat zien we dan wel weer.
Klein. intiem, zittend. verplicht vooraf reserveren. 1,5 meter uit elkaar. 30 , 50 open air. we weten het niet maar we gaan weer aan de slag en waarschijnlijk zullen we net als vorig jaar de zomer weer gewoon door doen.
effe volhouden nog

The limited seated covid-19 stay at home bluesmoose live recording 2021 sessions.

Wat we al wel kunnen verklappen is dat gaan afwijken van onze normale regeling van “de Hoed”. Door de beperkte aantal plaatsen is het zicht op de band nu ook veel beter, het heeft nog meer het karakter van een intiem huisconcert. U krijgt een gedesinfecteerde stoel/kruk aan een tafeltje met persoonlijke bediening . Daarnaast weet iedereen dat met de huidige Corona crisis het voor de muzikanten een zeer slecht seizoen is. Daarom ondersteunen we ze met de ticket bijdrage. Verder verzorgen wij gewoon vanouds weer de audio en video opnames.
Maar let op zeer beperkte toegang.

bluesmoose opnames 2021 soo far fingers crossed 2

Paulie Cerra 19 mei 2021 - 2

2021

woensdag 28 juli 2021 – Paulie Cerra band
woensdag 28 augustus 2021 – Heather Newman Band
woensdag 8 september 2021 – Jade MacRae
woensdag 3 november 2021 – Jonah Smith

2022
zondag 3 juli 2022 – Robert Jon and the Wreck klik hier voor tickets

 

 

wanna play at Bluesmoose radio. mail us. Zou je dat ook een keer willen mail ons gewoon effe. Wanna play in Bluesmoose cafe for a special Bluesmoose recording? just send us an email.

Wil je meer infomatie over BluesMoose Cafe, neem gerust contact met ons op. info@BluesMoose.nl

bluesmoose live 2007-2008

bluesmoose live 2009

bluesmoose live 2010

bluesmoose live 2011

bluesmoose live 2012

bluesmoose live 2013

bluesmoose live 2014

bluesmoose live 2015

bluesmoose live 2016

bluesmoose live 2017

bluesmoose live 2018

bluesmoose opnames 2019

bluesmoose live 2020